Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Psiholog: Nu mai dați vina pe pedagogi, educați copiii până a merge la școală

© Sputnik / OsmatescoCezara Dilevschi
Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Conflictele dintre profesori și elevi sunt aduse tot mai des în atenția publicului prin intermediul rețelelor de socializare. Părerile internauților sunt împărțite, dacă unii critică profesorii, alții dau vina pe copii și lipsa lor de educație.
Psiholog: Nu mai dați vina pe pedagogi, educația se face până a merge copilul la școală

Psihologul și psihoterapeutul Cezara Dilevschi spune că educația copiilor se face acasă, de către părinți și a venit timpul să nu mai dăm vina pe profesori.

”Nu cred că noi trebuie să punem tot greul pe umerii pedagogului și să zicem că el este vinovat, haideți să pregătim copii noștri pentru școală și să nu punem accentul doar pe niște abilități intelectuale, să știe să citească, de exemplu. Asta nu e chiar atât de important în primul an de școală” spune Cezara Dilevschi.   

Copii trebuie învățați să-și gestioneze emoțiile și atunci vor putea evita mai ușor situațiile de conflict.

”Dacă copilul vine în primul an de școală fără niște abilități cum ar fi managementul conflictului, atunci, la capitolul socializare, avem foarte multe probleme. Este important ca el să știe cum să soluționeze conflictele, să poată să-și gestioneze corect emoția de furie și de frică, să poată să-și împartă lucrurile și să coopereze. Dacă copilul nostru intră cu aceste abilități în clasa întâi, atunci el nu va avea nicio problemă la capitolul disciplină în școală” spune Cezara Dilevschi.

Dependența de Internet este tratată în clinici, la fel ca cea de alcool sau de droguri >>>

Cezara Dilevschi spune că unele școli au înțeles că educăm oameni, nu roboți. Pe lângă cunoștințele generale, copii au nevoie de afecțiune, de înțelegere. Profesorii acordă mai multă atenție la acest capitol, studiază mai mult, unii chiar se interesează și de psihologie.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță 

Fluxul de știri
0