Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul fetiței intoxicate din Hâncești

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Copila care a fost internată la Institutul Mamei și al Copilului din Capitală după ce s-a intoxicat cu o substanță toxică este în afara oricărui pericol.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Starea fetiței de 10 ani din satul Crasnoarmeiscoe, Hâncești, care a supraviețuit după ce s-a spălat cu soluție toxică pentru animale pe cap, este în stare stabilă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Mamei și al Copilului, Maxim Cazacu, minora urmează să fie transferată din secția toxicologie. 

”Fetița este conștientă, vorbește și în următoarele zile ar putea să fie externată. Deocamdată este sub supravegherea medicilor. Acum trei zile când a fost internată era într-o stare de somnolență”, a declarat pentru Sputnik Moldova Maxim Cazacu.

Casă  - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: O fată din Hâncești a murit, iar alta este intre viață și moarte - Iată ce au făcut

Amintim că două copile din satul Crasnormeiscoe, Hâncești, s-au spălat pe cap cu o substanță toxică folosită în medicina veterinară pentru a scăpa de păduchi. La scurt timp după ce au intrat în contact cu substanța toxică, copilele au acuzat stări de rău - vomă, amețeală și dureri la nivelul gâtului.

Până la venirea ambulanței una dintre minore s-a stins din viață, iar cea de-a doua a fost transportată la Spitalul Raional Hâncești, iar ulterior la Institutul Mamei și al Copilului. Fetița care a murit face parte dintr-o familie social vulnerabilă. Ea, fratele și sora mai mare erau în grija bunicii, întrucât mama acestora era plecată în Germania.

Fluxul de știri
0