Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimă oră: O fată din Hâncești a murit, iar alta este intre viață și moarte - Iată ce au făcut

© Sputnik / Miroslav RotariCasă
Casă  - Sputnik Moldova
Abonare
O minoră de nouă ani a murit după ce s-a dat pe cap cu o soluție care omoară insectele.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. O minoră de doar nouă ani a murit după ce a fost dată cu o substanță extrem de periculoasă pe cap.

Ciobănesc german - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie la Mileștii Mici: O fetiță de 4 ani, sfâșiată de un ciobănesc german - detalii

Potrivit directorului Spitalului Raional Hâncești, Petru Cebotari, copila a fost adusă în stare de inconștiență. Aceasta s-a stins din viață la jumătate de oră după ce a fost adusă de ambulanță. O altă fețiță de 10 ani, care a fost dată cu aceiași substanță pe cap, a fost transportată la Centrul Mamei și al Copilului din Capitală în stare gravă. 

Potrivit informațiilor preliminare, minorele se aflau în casa bunicei unei dintre fete. Copilele au rămas fără supraveghere și şi-au puns pe păr soluție "Diacidol, concentrat 60%" pentru a scăpa de păduchi. Ambele fete sunt crescute doar de un părinte, mamele lor fiind plecate la muncă, peste hotare.

În acest caz a fost pornit un proces penal. Precizează că Diacidolul este un insecticid folosit în medicina veterinară. Substanţă este folosită contra tuturor speciilor de insecte cum ar fi purici, păduchi, gândaci. 

Fluxul de știri
0