Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Kiril Vîșinski a fost eliberat de după gratii de Curtea de Apel din Kiev

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaСуд по делу журналиста К. Вышинского в Киеве
Суд по делу журналиста К. Вышинского в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel din Kiev l-a eliberat de după gratii pe directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vâșinski.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Măsura de arest preventiv a fost schimbată într-o obligație personală. Jurnalistul va fi obligat să vină la instanță sau la anchetator la cerere, să raporteze despre schimbarea locului de reședință sau de muncă, precum și să se abțină de la comunicarea cu martorii. El a fost eliberat în sala de judecată și dintr-un box de sticlă.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Ucrainei a spus care sunt condițiile pentru eliberarea lui Vîșinski

Kirill Vyshinsky a fost în arest mai mult de 400 de zile. Judecata pe articolele care i-au fost incriminate încă urmează.

Însuși Vîșinski consideră că acuzațiile împotriva sa sunt o minciună și o manipulare: a subliniat că în timpul activității sale de redactor-șef al RIA Novosti Ucraina, SBU (Serviciul ucrainean de Securitate) nu i-a făcut niciodată reclamații.

În timpul uneia dintre ședințele de judecată, jurnalistul a apelat la Vladimir Putin pentru ajutor și a spus că va renunța la cetățenia ucraineană.

Anterior, instanța a extins în mod repetat măsura reținerii jurnalistului sau a amânat audierile: apărarea și mulți experți consideră că parchetul ucrainean întârzia în mod deliberat procesul.

Jurnalistul a fost reținut la Kiev, în data de 15 mai 2018, fiind acuzat de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și de trădare de stat, fiind pasibil de 15 ani pușcărie.

Fluxul de știri
0