Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu, în ie națională de Ziua Independenței, dar fără răspuns la o întrebare

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei, în fruntea întregului cabinet de miniștri, fiind îmbrăcată în ie națională.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Maia Sandu nu a putut să le răspunde jurnaliștilor de ce nu a acceptat să meargă să depună flori cu o oră mai devreme, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, împreună cu șeful statului, Igor Dodon, și președintele Legislativului, Zinaida Greceanâi, așa cum prevede protocolul.

Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Ziua Independenței, Igor Dodon cu Zinaida Greceanâi, în absența Maiei Sandu

Întrebată de ce a decis să procedeze astfel, ea a răspuns: "Eu cred că dragostea pentru cetățeni și respectul nostru pentru cei care au luptat anul trecut și nu doar anul trecut, dar mulți ani pentru libertate și democrație este mai important decât protocolul. Noi am ținut să venim astăzi în mod simbolic și să depunem flori împreună cu oamenii cu care am încercat să depunem flori anul trecut și nu am fost lăsați de către regimul oligarhic", a răspuns ea.

Jurnaliștii au întrebat-o dacă este adevărat că a refuzat să participe la depunerea de flori împreună cu președintele Igor Dodon pentru că acesta, acum un an, pe 27 august 2018, a depus flori împreună cu fruntașii Partidului Democrat: premierul de atunci, Pavel Filip, și președintele Legislativului, Andrian Candu, în timp ce alți lideri politici și cetățenii simpli nu au fost lăsați de polițiști nici să se apropie de monumentul lui Ștefan cel Mare. Sandu a evitat să răspundă la această întrebare.

Fluxul de știri
0