Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Independenței, Igor Dodon cu Zinaida Greceanâi, în absența Maiei Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țării, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, au depus flori de Ziua Independenței la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul Capitalei, în absența premierului Maia Sandu.

День Независимости Республики Молдова 2018 - Sputnik Moldova
Incident în debutul manifestațiilor dedicate Zilei Independenței – Iată ce spune Năstase
CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Lipsa Maiei Sandu de la ceremoniile dedicate cei mai importante sărbători naționale a Republicii Moldova va provoca în mod justificat tot felul de supoziții privind unitatea alianței de guvernământ. Asta pentru că la astfel de ceremonii, conform protocolului,  participă primele persoane în stat, asta însemnând: președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministrul.

După depunerea de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, șeful statului, Igor Dodon, a fost întrebat ce de lipsește Maia Sandu.     

Mai în glumă, mai în serios, Dodon le-a răspuns jurnaliștilor: "Eu cred că noi nu trebuie să luăm pe cineva de mânuță".

El a precizat că premierul Maia Sandu a decis să vină să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, mai târziu, la ora 11:00.

"Au fost discuții să venim împreună la ora 10:00 sau nu. Noi am considerat că trebuie să venim odată ce au fost invitați toți diplomații, estre o procedură ce ține de protocolul statului. Doamna prim-ministru a hotărât să vină mai târziu", a spus Dodon.  

Fluxul de știri
0