Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump uimește din nou: De această dată la Summitul G7 - Video

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Trump uimește din nou: În timp ce la Biarritz, liderii G7 se întâlnesc pentru a discuta probleme internaționale, geopolitologul francez Pascal Boniface a declarat că Donald Trump este vedeta summitului, subliniind că acesta „nu are aliați pentru că el nu negociază". Totuși, el este cel care îi eclipsează pe toți și cel care „reușește mereu să capteze atenția”.

CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. În timp ce liderii G7 se întâlnesc la Biarritz, Pascal Boniface, directorul fondator al Institutului pentru Relații Internaționale și Strategice (IRIS), invitat în platoul emisiunii C, a fost întrebat dacă președintele SUA caută mai mult aliați sau vasali, la care el l-a numit o persoană care „nu are aliați pentru că nu negociază. Își impune punctul de vedere, nu discută cu nimeni".

Invitații emisiunii se întreabă cine este „vedeta” acestui summit G7: este Boris Johnson pentru care este primul summit? Cu toate acestea, Pascal Boniface consideră că Donald Trump este cel care „reușește mereu să capteze lumina”. 

Summit-ul G7 din Franța - Sputnik Moldova
Revenirea Rusiei discutată la Summitul G7: Reacția lui Peskov - Detalii
În ceea ce-l privește pe Boris Johnson, Pascal Boniface a spus că începuturile noului premier britanic nu ar fi putut fi mai mult decât atât, el rămâne eclipsat de ceilalți, pentru că, pe de o parte, „nu este chiar la înălțime și apoi reprezintă Regatul Unit, care se află într-o mare dificultate.

Directorul IRIS a mai subliniat că Donald Trump este cel care „întotdeauna face agenda în detrimentul său sau în beneficiul său, potrivit aprecierilor, dar el este întotdeauna în centru”. În ultimii trei ani, „modelează agenda internațională prin tweet-urile sale, prin politica sa”.

„Aveți un președinte care este un comunicator foarte mare. Primul său loc de muncă a fost televiziunea ”.

Summitul G7

Liderii G7 se întrunesc la Biarritz până pe 26 august. În ciuda propunerii lui Donald Trump și Emmanuel Macron de a întoarce Rusia în G8, summit-ul îi reunește pe cei șapte lideri din Germania, Canada, Statele Unite, Franța, Italia, Japonia și Regatul Unit.

Fluxul de știri
0