Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Bologan, despre viitorul șahului în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Bologan
Victor Bologan - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova există șahiști talentați și cu siguranță mulți dintre ei vor reuși să se afirme în acest domeniu grație aptitudinilor sale, dar și suportului pe care îl vor primi din partea statului. Declarația îi aparține directorului executiv al Federației Internaționale de Șah și deputatului Victor Bologan.

Marele șahist moldovean Victor Bologan, cel care ocupă locul 15 dintre cei mai buni șahiști din lume, a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre perspectivele șahului în țara noastră.

Potrivit lui, tendința de a practica șahul în rândul tinerilor este îmbucurătoare. Mai mult, pentru a dezvolta acest domeniu în continuare, parlamentarul își propune să implementeze diverse proiecte în domeniul sportului, șahului și educației.

Campionatul Mondial de Șah Feminin 2019, Shaoxing, China - Sputnik Moldova
Sport
Cele mai bune șahiste din întreaga lume și-au dat întâlnire în China - Foto

"Ne propunem să implementăm niște proiecte prioritare pentru țara noastră, care presupun să investim în tinerii din Moldova pentru ca aceștia să reprezinte țara noastră la competiții internaționale. De asemenea, ne dorim să introducem șahul în școli drept disciplină obligatorie. Acum lucrăm la acest capitol și deja avem anumite succese în această direcție", a spus Bologan.

Recent, șahistul s-a întors din America Latină, acolo unde a participat la cele mai importante turnee de șah. În cadrul acestor evenimente, deputatul Victor Bologan a stabilit relații noi de colaborare cu unii deputați din Parlamentul din Chile și Argentina privind schimbul de experiență a bunelor practici, sistemul educațional, sport și cultură. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0