Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai bune șahiste din întreaga lume și-au dat întâlnire în China - Foto

© Photo : Facebook / FIDECampionatul Mondial de Șah Feminin 2019, Shaoxing, China
Campionatul Mondial de Șah Feminin 2019, Shaoxing, China - Sputnik Moldova
Abonare
Emoții mari la Campionatul Internațional de Șah Feminin 2019. Cele mai bune șahiste din întreaga lume vor concura pentru titlul de campioană mondială.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Din data de 7 până în 18 iulie, în orașul Shaoxing, China, se desfășoară Campionatul Internațional de Șah al Femeilor (2019 Belt and Road International Women Chess).

Competiția este una foarte acerbă și include participarea foștilor campioni mondiali precum Kosteniuk, Tan Zhongyi, Ștefanova și Ushenina. În total vor fi acordate 19 premii bănești, iar marele premiu este de 40 de mii de dolari.

China – Federația Mondială de Șah, premii
Cele mai bune șahiste din întreaga lume și-au dat întâlnire în China - Foto - Sputnik Moldova
China – Federația Mondială de Șah, premii

În cadrul ceremoniei de inaugurare a Campionatului Internațional de Șah al Femeilor a participat și directorul executiv al Federației Mondiale de Sah, deputatul socialist Victor Bologan. Acesta a avut mai multe întrevederi cu șefii federațiilor de profil din mai multe țări și maeștri internaționali. El le-a urat succes tuturor participantelor, care urmează să se confrunte în mai multe partide pentru titlul suprem în acest sport al minții.

"Aș dori să felicit districtul Yue Cheng pentru acest eveniment fantastic și aș vrea să menționez că a fost perfect planificat și organizat, cu mare grijă, pasiune și profesionalism. Este o lucrare însemnată", a spus Bologan.

Totodată, Victor Bologan și-a exprimat speranța că districtul Yue Cheng va organiza în viitor mai multe turnee internaționale de șah și evenimente de acest fel, care vor contribui la dezvoltarea sănătății oamenilor, aptitudinilor personale, creativității. El a subliniat că ”succesul vine numai pentru cei care cred în ei înșiși și cei care sunt pregătiți să câștige. Mai mult, șahul va fi inclus în competiția oficială a jocurilor asiatice din 2022 din Hangzhou, cu un viitor luminos”.

Campionatul International de Șah Femenin 2019 se va desfășura până la data de 18 iulie. În 2018, turneul a avut loc în orașul Khanty-Mansiysk, Russia, unde au fost 64 de participante.

Fluxul de știri
0