Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fiți cu ochii în patru atunci când achiziționați produse din piețele comerciale

© Sputnik / Miroslav RotariElena Murariu
Elena Murariu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Majoritatea consumatorilor preferă să-și facă cumpărăturile în piețele comerciale, întrucât consideră că prețurile de aici sunt mai avantajoase. Iată la ce riscuri se expun.
Fiți cu ochii în patru atunci când achiziționați produse din piețele comerciale

Potrivit inspectorului principal al Direcției Control Metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, Elena Murariu, consumatorii care preferă să-și facă cumpărăturile în piețele comerciale sunt supuși unor riscuri imense.

Andrian Bunduc - Sputnik Moldova
Incredibil: Peste 80 % din cântare în piețe "mint" consumatorii

În primul rând, aceștia riscă să procure produse contrafăcute sau să fie duși de nas de către comercianți, întrucât multe cântare sunt neautorizate și oferă date eronate. În același timp, specialiștii vin cu câteva recomandări pentru comercianți.

"Dacă ați depistat un produs necalitativ, adresați-vă comerciantului cu o plângere. În cazul în care acesta se eschivează, aveți dreptul să înaintați o plângere către administrația pieței. Ulterior, administratorul pieței este obligat să intervină și să soluționeze situația atunci când produsul este neconform sau are careva vicii ascunse", a menționat Elena Murariu.

Potrivit Elenei Murariu, Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței înregistrează săptămânal aproximativ 30 de plângeri de la consumatori care au avut de suferit de pe urma unor situații neplăcute la achiziționarea produselor din piețele comerciale. Adesea, aceștia sunt nemulțumiți de calitatea produselor și de faptul că au fost înșelați la cântar.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0