Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Canotorul moldovean a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaCanoistul Oleg Tarnovschi
Canoistul Oleg Tarnovschi - Sputnik Moldova
Abonare
Canotorii naționali au reușit să cucerească singura medalie la Campionatul Mondial.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Canotorul moldovean Oleg Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Caiac-Canoe, care s-a desfășurat în perioada 21 – 25 august la Szeged, Ungaria.

Молдавский каноист Сергей Тарновский - Sputnik Moldova
Sport
Ce se va întâmpla cu medalia canotorului Serghei Tarnovschi

Sportivul a parcurs distanța de 500 de metri în 1:54:94. Campion mondial a devenit canotorul german Sebastian Brendel (1:53.59), iar pe treapta a doua a competiției a urcat bulgarul Anghel Kodinov (1:54:49).

Această medalie a devenit unica în palmaresul echipei moldovenești. În clasamentul general de sprint, echipa națională a țării noastre a împărțit a 23-a linie cu echipele din Mexic, Ucraina, Georgia și Danemarca. În clasamentul pe echipe Moldova s-a plasat pe locul 27.

Oleg Tarnovschi face parte din lista sportivilor moldoveni care beneficiază de o bursă din partea  Comitetului Național Olimpic al Moldovei în vederea pregătirii pentru Olimpiada din 2020.

Sportivul Oleg Tarnovschi s-a născut pe 10 aprilie 1992 în Ucraina, însă, din cauza unor neînțelegeri cu federația locală de canotaj, a decis, împreună cu fratele său Serghei, să reprezinte Republica Moldova. În iunie 2016 a cucerit medalia de bronz la Campionatul European la caiac-canoe care s-a desfășurat la Moscova, iar ulterior a câștigat medalia de argint la proba de 500 de metri la Campionatul Mondial de la Milano. A participat la Locurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a concurat pe  distanța de 200 de metri, sosind al patrulea la finiș.

Fluxul de știri
0