Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locuitorii Capitalei vor rămâne uimiți când vor vedea asta - Video

© Sputnik / Miroslav RotariФонтан
Фонтан  - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă încă nu ți-ai planificat seara, atunci ești o persoană norocoasă. După ce se lasă întunericul vei avea parte de muzică, apă și multă culoare. Vezi unde vei avea parte de toate astea la pachet.

CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. După 28 de ani de la prima inaugurare, havuzul din preajma parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica al capitalei, prinde din nou viață. Lucrările au fost finalizate, iar astăzi toți chișinăuienii sunt așteptați la un show de apă sincronizat cu muzică și iluminat decorativ.

Primăria Chișinău anunță că la 20.00 vom asista la inaugurarea oficială a fântânii arteziene, parte a Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor”.

După renovare, noul obiectiv a devenit unul pietonal, ia oamenii se vor putea plimba, distra prin „havuzul muzical”.

Restaurarea havuzului din Parcul ”Valea Trandafirilor” - Sputnik Moldova
Societate
Reconstrucția havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”: Iată cum va arăta - Foto

În cadrul proiectului au fost reamenajață și zona aferentă fântânii arteziene. S-a instalat iluminatul nocturn, mobilierul urban și un teren de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a obiectivului.

Într-o postare pe Facebook, fostul primar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, cel care a inițiat lucrările de reamenajare a Parcului „Valea Trandafirilor”, a spus că „cine taie panglica, nu contează” și a mulțumit echipei care a muncit zilnic la acest proiect.

Lucrările de reconstrucție a fântânii arteziene din Parcul „Valea Trandafirilor" au început în luna martie 2019, iar costul proiectului este de 5,6 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal, chiar dacă anterior se vorbea de un termen de 3,5 luni pentru reconstrucție și un buget de 3,6 mil. lei.

Fluxul de știri
0