Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reconstrucția havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”: Iată cum va arăta - Foto

© Photo : Facebook/ Primăria ChișinăuRestaurarea havuzului din Parcul ”Valea Trandafirilor”
Restaurarea havuzului din Parcul ”Valea Trandafirilor” - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Capitalei promite că oamenii se vor putea distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Reconstrucția havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”. Primăria Capitalei a anunțat realizarea unui proiect grandios în Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica. Havuzul urmează a fi reconstruit integral, astfel încât, după reabilitare, noul obiectiv va deveni unul pietonal.

”Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ”, informează Primăria Chișinău.

Iată cum va arăta havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”

Proiectul prevede instalarea iluminatului nocturn și a mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

În prezent sunt executate lucrări de demolare a vechiului obiectiv, după care constructorii vor începe lucrările de terasament și pregătire a fundației pentru noua fântână arteziană. Lucrările de reconstrucție vor dura 3,5 luni, iar în acest sens, din bugetul municipal au fost alocate 3,6 mil. lei.

Renovarea havuzului este parte a Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor", unde deja a fost reconstruită rețeaua de iluminat public pe bază de LED. Urmează alte lucrări importante precum: reabilitarea integrală a aleilor, construcția Skateparkului, terenului de minifotbal, celui de volei și construcția /reabilitarea WC-urilor publice.

Fluxul de știri
0