Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce i-a urat Igor Dodon președintelui Ucrainei Vladimir Zelenski - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Într-o postare pe facebook, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își exprimă speranța că în cel mai scurt timp va avea o întrevedere bilaterală cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Mesajul este în contextul zilei independenței statului vecin, motiv pentru care șeful țării noastre a ținut să-l felicite pe omologul său.

”Această sărbătoare îmi oferă plăcuta ocazie să menționez că dezvoltarea relațiilor de prietenie și de bună vecinătate cu Ucraina în diverse domenii, bazate pe încredere și parteneriat constructiv, reciproc avantajos constituie pentru țara noastră o prioritate”, scrie Dodon pe Facebook.

Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Dodon, despre rezultatele negocierilor cu Gazprom - Video

Șeful statului a mai scris că „Republica Moldova mereu a susținut, susține și va susține în continuare integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele ei recunoscute la nivel internațional”.

Totodată, Igor Dodon a menționat că își dorește o întâlnire cu Zelenski, în cadrul căreia să discute „întregul spectru de întrebări legate de dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și Ucraina”.

Fluxul de știri
0