Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O companie românească mută capitala modei la Moscova: Milano e istorie

© Sputnik / Василий Батанов / Accesați arhiva multimediaConcurs de frumusețe
Concurs de frumusețe - Sputnik Moldova
Abonare
Compania sălăjeană UNICONF, în parteneriat cu SWAROVSKI, va participa la cea mai mare expoziție internațională de profil din lume: Collection Premiere – International Fashion Trade Show Moscow.

BUCUREȘTI, 23 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Moda românească sparge topurile internaționale și reușește să se afirme la Moscova.

În perioada 3-6 septembrie 2019, în capitala Federației Ruse vor fi expuse noile colecții realizate unicat cu cristale SWAROVSKI, concepute special pentru piața din Rusia, la care s-a lucrat timp de patru ani.

Gabriel Antoniu Lavrincic, directorul comercial al UNICONF, spune că societatea și-a propus să readucă inovația, calitatea și creativitatea confecțiilor românești în Rusia și în toate republicile ex-sovietice.

”Strategia dezvoltării are la bază înființarea rețelelor de magazine UNICONF în Rusia și ex-URSS. Proiectul de design al magazinelor este deja implementat cu succes. Materialul consacrat ca fiind ideal sub acest aspect este bumbacul, astfel că în tot ce facem folosim bumbac de cea mai bună calitate”, a explicat Lavrincic.

Aici poate fi accesat site-ul expoziției Collection Premiere – International Fashion Trade Show Moscow.

Industria românească de textile și confecții continuă să reprezinte unul dintre sectoarele industriale de bază ale economiei românești.

Compania UNICONF este situată în inima Transilvaniei, în Zalău, județul Sălaj. Ea reprezintă continuatorul de succes și lider a industriei românești de textile și confecții pe plan național, cu o cotă ridicată de piață pe plan internațional, precum și o prezență constantă în marile lanțuri supermarketuri din România, Ungaria, Germania, Ucraina etc.

Această companie face parte din grupul de firme UNIVERSAL, unul dintre cei mai importanți actori din economia județului Sălaj. Are peste 1200 de angajați.

”Experiența din colaborarea în sistem lohn cu mărci de renume de lenjerie ca DIM sau SARA LEE, care sunt vârfuri pe piața europeană și pe piața americană, ne-a convins că putem reinventa calitatea românească în domeniul lenjeriei intime. Toată lumea, de peste tot pe teritoriul Rusiei și ex-URSS își amintește până în ziua de azi cu plăcere și nostalgie de calitatea excepțională a produselor textile fabricate în România și nu degeaba se spune că în fiecare casă din URSS existau produse textile pe care scria ”Fabricat în România”, a explicat Lavrincic.

Acesta a adăugat că politicienii de la noi ar trebui să ia exemplul altor țări importante din Uniunea Europeană și din lume, inclusiv SUA care, în pofida ”așa ziselor sancțiuni” fac tot posibilul să își menționă și chiar să dezvolte relații comerciale cu Rusia.

Fluxul de știri
0