Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Modul prin care un bărbat a furat 20 de lingouri de aur

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaLingouri bancare din aur
Lingouri bancare din aur - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat a furat, cu ajutorul unui avocat, 20 de kilograme de aur.

CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. Un român de 43 de ani, care a furat 20 de kilograme de aur de la o bătrână din Austria, cu complicitatea unui avocat austriac, prieten cu victima, a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Asteroid - Sputnik Moldova
Incredibil: Asteroidul de aur care i-ar putea face pe toți oamenii de pe Pământ miliardari

Cei doi au plănuit furtul a 20 de lingouri de aur, însumând 20 de kilograme, în urmă cu doi ani. Victima a fost o pensionară bogată, de 78 de ani, din Viena, apropiată a avocatului. După furt, avocatul austriac a cedat și a recunoscut fapta. Aurul, însă, nu a fost recuperat, pentru că românul a părăsit țara cu toate cele 20 de lingouri, scrie digi24. 

Avocatul austriac a fost condamnat anul trecut la trei ani și jumătate de închisoare, însă românul, fugit în Serbia cu aurul evaluat la 700.000 de euro, a fost prins abia anul acesta și adus în Austria în luna mai. A fost condamnat, în primă instanță, la 4 ani de închisoare.

Cum au fost furate cele 20 de lingouri de aur

Avocatul austriac și românul s-au cunoscut la Viena, într-o pizzerie. Românul l-ar fi „curtat și sedus” pe avocat, după cum a afirmat acesta în timpul procesului. Într-o seară, avocatul i-a mărturisit românului că avea o cunoștință ce deținea 20 de lingouri de aur. Furtul s-a produs într-o zi în care austriacul și-a invitat la masă, în oraș, prietena bogată. Românul a intrat în locuința acesteia și a furat aurul.

După furt, cei doi urmau să împartă prada, însă românul și-a păcălit complicele și a fugit din țară cu tot aurul.

„Am stricat totul. Am adus numai rușine pentru fosta mea profesie. Mama mea suferă mult pentru ceea ce am făcut”, a declarat în timpul procesului avocatul, exclus între timp din barou. Avocatul vrea să își liciteze acum toate bunurile pentru a acoperi prejudiciul creat.

Fluxul de știri
0