Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputați noi, în trei facțiuni parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariКонституционный суд
Конституционный суд  - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a validat mandatele a trei deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre Ruxanda Glavan, Serghei Cataranciuc și Igor Himici.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Noua componență a Curții Constituționale a validat astăzi mandatele a trei deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre deputații Ruxanda Glavan, aleasă pe lista Partidului Democrat din Moldova, Serghei Cataranciuc, de pe lista Blocului electoral ”ACUM  Platforma DA-PAS” și Igor Himici, ales pe lista Partidului Politic Șor.

Judecătorii Curții Constituționale au examinat sesizarea depusă de Comisia Electorală Centrală cu privire la validarea mandatelor acestor trei deputați din lista supleantă a PDM, Blocului electoral ”ACUM  Platforma DA-PAS” și Partidului Politic Șor.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Un artist emerit va ocupa fotoliul de deputat în Parlamentul de la Chișinău

”Se declară aleși în calitate de deputați în Parlamentul Republicii Moldova cu validarea mandatului, Ruxanda Glavan, din partea PDM, Serghei Cataranciuc, pe lista Blocului electoral ACUM Platforma PAS-PPDA și Igor Himici pe lista Partidului Politic Șor”, a declarat președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan.

Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.  

Cele trei mandate de deputat au devenit vacante după ce deputatului PD, Otilia Drăguțanu, deputatul din partea Blocului electoral ”ACUM  Platforma DA-PAS”, Liliana Onofrei-Nicolaescu și deputatul din fracțiunea Partidului Șor, Maria Albot, și-au prezentat cererile de demisie din Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit legislației naționale, locurile vacante ale deputaților sunt ocupate de următorii candidați la funcția de deputat din lista supleantă.

Fluxul de știri
0