Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Disperarea globaliștilor: Alianță contra naturii pentru a-l bloca pe Salvini

© AFP 2022 / MIGUEL MEDINAMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul premier italian Matteo Renzi (PD) a anunţat că ar fi pregătit să lucreze cu Mişcarea 5 Stele dacă acest lucru ar conduce la o atitudine ”constructivă” faţă de Europa, adică pentru a bloca ascensiunea lui Salvini.

BRUXELLES, 22 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Fostul premier italian Matteo Renzi a anunţat o posibilă colaborare cu partidul Mişcarea 5 Stele (M5S) după ce premierul Giuseppe Conte a demisionat, deschizând calea către anticipate.

”Se cuvine să încercăm şi să formăm un guvern, dacă este posibil”, a declarat miercuri Renzi pentru postul de televiziune francez France 2.

 Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Italia: Matteo Salvini este de neoprit - Politicianul se pregătește de alegeri anticipate

El a adăugat că este important să se renunţe la atacurile personale la adresa lui făcute de unii membri ai M5S.

Politicieni din M5S şi din Partidul Democrat (formaţiune de centru-stânga din care face parte Matteo Renzi) discută deschis despre formarea unei noi coaliţii guvernamentale, orientată spre centru şi cu poziţii pro-Bruxelles, scenariu în care partidul Liga, al lui Salvini, ar intra în opoziţie. PD și M5S au tot interesul să blocheze ascensiunea lui Salvini deoarece acesta a devenit atât de popular în Italia încât, în caz de anticipate, ar putea forma singur Guvernul.

Afirmaţiile lui Matteo Renzi survin la o zi după demisia premierului italian Giuseppe Conte, care a fost acceptată de preşedintele Sergio Mattarella. Președintele începe astăzi consultări cu liderii partidelor parlamentare pentru a explora dacă poate fi format un alt guvern sau dacă singura soluţie este organizarea de alegeri anticipate.

Fluxul de știri
0