Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Italia: Matteo Salvini este de neoprit - Politicianul se pregătește de alegeri anticipate

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Senatul italian se reunește azi pentru a stabili data unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului. Salvini reușește astfel să își impună voința politică și se pregătește de alegeri anticipate.

CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Senatul Italiei decide astăzi data moţiunii de cenzură împotriva Guvernului după ce liderii grupurilor politice nu au reuşit să stabilească dacă moţiunea de cenzură, depusă de partidul condus de Matteo Salvini, Liga, ar trebui luată în considerare.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Salvini îl invită pe Richard Gere să îi cazeze pe migranți la Hollywood, în vilele sale

Drept urmare, premierul Giuseppe Conte se va adresa Senatului în data de 20 august.

Liga, aflată în fruntea sondajelor de opinie cu aproape 40 la sută intenție de vot, partid aflat la guvernare împreună cu Mişcarea Cinci Stele (M5S), a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Giuseppe Conte, care nu este afiliat niciunui partid, dar este apropiat de M5S.

Italia se apropie cu pași repezi de anticipate după ce liderul Partidului Democrat (centru-stânga) a respins ieri formarea unei coaliții cu Mișcarea 5 Stele pentru a asigura administrarea țării și chiar a avertizat asupra disputelor interne din partid pe această temă, arată Sputnik Internațional.

”Ipoteza de a fi la guvernare pentru buget și pentru administrarea țării până la alegeri nu este una credibilă”, a spus Nicola Zingaretti citat de agenția de știri ANSA.

El și-a avertizat colegii de partid împotriva divizării PD după ce au apărut informații care sugerează că membrii rămași loiali lui Renzi erau gata să îl urmeze într-o coaliție cu M5S.

Predecesorul lui Zingaretti, Matteo Renzi, propusese unirea forțelor cu M5S ca să ajute la trecerea legii bugetului după ce partenerii de guvernare din Liga au rupt coaliția.

Liderul Ligii și ministrul de Interne Matteo Salvini a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului în încercarea de a provoca alegeri anticipate. Decizia finală îi aparține însă președintelui Sergio Mattarella.

Fluxul de știri
0