Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi organizată în acest an Ziua Independenței: Iată ce artiști vor urca pe scenă

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale
Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua Independenței, autoritățile au pregătit un program amplu pentru cetățeni - iată ce artiști vor urca pe scenă.

CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Cea de-a 28-a aniversare de la proclamarea independenței Republicii Moldova, fa fi marcată printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent la Chișinău și în raioanele țării. Startul se va da în zilele de 25-26 august, când va avea loc o Suită de manifestații dedicate Zilei Independenței la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Oamenii legii, la locul exploziei - Sputnik Moldova
Societate
Tragedie la Minsk de Ziua Independenței: O femeie a murit în timpul focurilor de artificii

Totodată, pe 26 august va avea loc o ceremoniei pentru decernarea Premiului Naţional, ediţia 2019. În ziua de 27 august, evenimentele vor începe cu depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

La ora 17:00 – 18.00  Cabinetul de miniștri va avea întrevederi cu cetățenii în spațiul verde din fața clădirii Guvernului.

În aceeaşi zi, Președintele Republicii Moldova va organiza o recepţie cu ocazia celei de-a XXVIII-a aniversări de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Iar în scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” va avea loc Târgul meșterilor populari „Tezaur”.

Ziua Independenței: Ce artiști vor urca pe scenă

Ulterior, în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor avea loc manifestări consacrate Zilei Independenței. Pe scenă vor urca  trupa La La Play Voices, Moldovan National Youth Orchestra, Cătălin Josan, Marian Mani, Cristina Scarlat, Via Dacă, Ansamblul JOC, Cristi Aldea-Teodorovici, Orchestra Lăutarii, Ion Paladi, Maria Iliuț, Surorile Osoianu, Ioana Căpraru, Lidia Bejenaru, Pasha Parfeni și alții.

Fluxul de știri
0