Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedie la Minsk de Ziua Independenței: O femeie a murit în timpul focurilor de artificii

© Sputnik / Виктор ТолочкоOamenii legii, la locul exploziei
Oamenii legii, la locul exploziei - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul de anchetă a pornit un dosar penal pe cazul exploziilor produse în timpul lansării salvelor de sărbătoare în capitala belarusă.

CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. O femeie a murit, cinci persoane au fost spitalizate și alte trei au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza rănilor cu care s-au ales în timpul lansării focurilor de artificii, a comunicat joi ministrul belarus al Sănătății, Vladimir Karanik, citat de Sputnik Belarus.

© Sputnik / Виктор ТолочкоComitetul de anchetă din Belarus activează la fața locului
Tragedie la Minsk de Ziua Independenței: O femeie a murit în timpul focurilor de artificii - Sputnik Moldova
Comitetul de anchetă din Belarus activează la fața locului

Martorii oculari au scris pe rețelele de socializare că rănile au fost provocate probabil de schije și de cioburile geamurilor sparte ale clădirilor. Comitetul de anchetă și Ministerul Apărării efectuează investigații.

„Tuturor persoanelor care au avut de suferit în urma acestui incident le-a fost acordat ajutor în primele minute. Cu părere de rău, o femeie născută în 1955 a decedat din cauza rănilor incompatibile cu viața. În pofida ajutorului acordat, inclusiv de echipele de reanimare, femeia nu a putut fi salvată”, a spus Karanik.

Potrivit acestuia, cinci persoane au primit ajutor pe loc, fiind ulterior internate în spitalele din apropiere. Alți trei pacienți, cu răni ușoare provocate în temei de cioburi de sticlă, au solicitat singuri ajutor la spitalele din oraș, a menționat ministrul.

© Sputnik / Виктор ТолочкоCase afectate de explozie la Minsk
Tragedie la Minsk de Ziua Independenței: O femeie a murit în timpul focurilor de artificii - Sputnik Moldova
Case afectate de explozie la Minsk

"Până în momentul de față au mai rămas internate două persoane. Este vorba de doi bărbați, anul nașterii 1957 și respectiv 1995. Unul are o rană pe obraz, iar celălalt are un traumatism la umăr. Starea ambilor pacienți este practic satisfăcătoare. Viața lor este în afara pericolului. Ceilalți au fost externați după acordarea ajutorului”, a adăugat Karanik.

Comitetul de anchetă din Belarus a deschis un dosar penal, fiind vorba de producerea a patru explozii.

Fluxul de știri
0