Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată cum circulă microbuzele care operează la Autogara Nord

© Sputnik / Осматеско ДмитрийСеверный автовокзал
Северный автовокзал - Sputnik Moldova
Abonare
La gara de Nord: microbuze de pasageri cu defecte tehnice ale sistemului de frânare, ale mecanismului de direcţie, ale dispozitivelor de iluminare și de semnalizare, iar unele vehicule sunt destinate transportării mărfurilor și au fost reutilate fără autorizație.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Angajații Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au efectuat verificări la Gara Auto de Nord în vederea evaluării stării tehnice a 30 de unităţi de transport de cursă.

În urma verificărilor microbuzelor, poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport, astfel fiind întocmite 11 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare.

În același timp, oamenii legii au scos plăcuțele de înmatriculare de la 3 microbuze și le-au scos de pe linie până nu vor fi înlăturare neajunsurile depistate de polițiști, iar administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Fluxul de știri
0