Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul an școlar: Cât de pregătite sunt instituțiile de învățământ din Chișinău

Abonare
Responsabilii de la Direcția generală educație, cultură, tineret și sport dau asigurări că toate lucrările de reparație în instituțiile de învățământ și grădinițele din Chișinău vor fi încheiate până pe data de 25 august 2019.

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. Aproape toate instituțiile de învățământ preșcolar și preuniversitar din Capitală sunt gata de începerea noului an școlar. Primăria municipiului Chişinău anunță că lucrările de reparație desfășurate pe parcursul anului în instituțiile de învățământ preuniversitar din capitală, precum și în cele de educație timpurie, sunt efectuate la nivel de 99 de procente.

Sergiu Zestrea - Sputnik Moldova
Pregătiri pentru noul an de studii: Cum alegem cele mai bune rechizite școlare

Șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu, a declarat că pentru lucrările planificate în 252 de școli și grădinițe din Capitală au fost alocați 66,7 milioane de lei. Aceste lucrări prevăd reparația acoperișurilor, a blocurilor sanitare, rețele inginerești, reparația cantinelor, sălilor de festivități și de sport. 

Direcția generală educație, cultură, tineret și sport dă asigurări că toate lucrările de reparație sunt preconizate de a fi încheiate până la data de 25 august 2019. Începând cu data de 1 septembrie, toate instituţiile vor funcţiona conform programului aprobat.

Fluxul de știri
0