Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Cresc tarifele la energia electrică

© Sputnik / Марина Лысцева / Accesați arhiva multimediaЛампы
Лампы - Sputnik Moldova
Abonare
După scumpirile la apă și canalizare pentru Glodeni și Basarabeasca, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis majorarea tarifului și pentru energia electrică.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în energetică a decis în ședința de astăzi majorarea cu aproape 6% a prețului la energia electrică furnizată populației de către compania Gas Natural Fenosa Furnizare Energie.

деньги  - Sputnik Moldova
Vor crește tarifele la energie și gaz? Ce răspunde ANRE

Potrivit hotărârii ANRE, prețul la energia electrică furnizată de Gas Natural Fenosa Furnizare Energie consumatorilor casnici a fost stabilit la nivel de 189 de bani pentru un kilowatt/oră, față de cel actual de 179.

Pentru consumatorii ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV) prețul a fost redus de la 160 la 153 de bani pentru un kW/oră și pentru consumatorii racordați la rețelele de distribuție de tensiune înaltă (35, 100 kV), a fost majorat de la 134 de bani pentru un kWh/oră la 138 de bani.

Totodată, ANRE a majorat cu 16,7% tariful la energia electrică furnizată populației din nordul Moldovei 

Potrivit hotărârii Agenției, prețul la energia electrică furnizată de FEE Nord consumatorilor casnici a fost stabilit la nivel de 223 de bani pentru un kilowatt/oră, cu 10 bani mai puțin decât a solicitat furnizorul de energie electrică din nordul Republicii Moldova. Pentru consumatorii finali, ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), a fost stabilit un preț de 163 de bani pentru un kilowatt/oră, față de solicitarea companiei de 209 bani.

Noile prețuri vor intra în vigoare din data publicării.

Fluxul de știri
0