Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eliberarea Moldovei de fascism: Programul evenimentelor

© Sputnik / Мирослав РотарьCOMPLEXUL MEMORIAL "ETERNITATE"
COMPLEXUL MEMORIAL ETERNITATE - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile organizează mai multe acțiuni dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism. Manifestări vor avea loc la Chișinău și în alte orașe.

CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. În perioada 23-25 august vor fi organizate mai multe acțiunilor dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism.

Evenimente de comemorare a ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei vor avea loc în mai multe orașe. Președintele Igor Dodon și-a anunțat participarea la evenimentele din Comrat, Hâncești, Ștefan Vodă.

Мемориальный Комплекс Вечность  - Sputnik Moldova
Politică
Eliberarea Moldovei de fascism: Igor Dodon anunță „concert grandios” în PMAN

Conform planului de activități, cele mai multe evenimente vor avea loc în ziua de 24 august, atunci când se împlinesc 75 de ani de la eliberarea Chișinăului în cadrul Operațiunii Iași-Chișinău, a anunțat președintele Igor Dodon pe Facebook. Astfel, la 24 august, în Chișinău va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate”, iar ulterior va avea loc o ceremonie de comemorare la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

Totodată, la Chișinău va fi inaugurat, după restaurare, Monumentul Eroilor Eliberatori ai Capitalei, în fața sediului Academiei de Științe a Moldovei. Monumentul a fost restaurat la inițiativa șefului statului.

De asemenea, la 24 august va fi prezentat în premieră filmul documentar „Operațiunea Iași-Chișinău. Istoria Moldovei”, realizat sub egida președintelui Dodon.

Pentru finalul zilei, președintele anunță „un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale”. Pe scenă vor evolua interpreții moldoveni: Doina Sulac, Silvia Grigore, Nelly Ciobanu, Geta Burlacu, Constantin Moscovici și DoReDos. 

Invitata specială a serii este cântăreața rusă Elena Vaenga. Concertul va începe la ora 19:00. Intrarea este gratuită.

Fluxul de știri
0