Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eliberarea Moldovei de fascism: Igor Dodon anunță „concert grandios” în PMAN

© Sputnik / Miroslav RotariМемориальный Комплекс "Вечность"
Мемориальный Комплекс Вечность  - Sputnik Moldova
Abonare
A fost definitivat programul acțiunilor dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism. Manifestări vor avea loc la Chișinău și în alte orașe.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Președintele Igor Dodon a convocat marți, 13 august, o ședință de lucru consacrată organizării, în perioada 23-25 august, a acțiunilor dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism.

Evenimente de comemorare a ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei vor avea loc în mai multe orașe. Președintele Igor Dodon își anunță participarea la evenimentele din Comrat, Hâncești, Ștefan-Vodă.

Conform planului de activități, cele mai multe evenimente vor avea loc în ziua de 24 august, atunci cînd se împlinesc 75 de ani de la eliberarea Chișinăului în cadrul Operațiunii Iași-Chișinău, a anunțat președintele Igor Dodon pe Facebook.

Operația Iași – Chișinău - Sputnik Moldova
Operațiunea Iași–Chișinău, în filmul cunoscutului regizor Nicolae Ghibu

Astfel, la 24 august, în Chișinău va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate”, iar ulterior va avea loc o ceremonie de comemorare la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

Totodată, la Chișinău va inaugurat, după restaurare, Monumentul eroilor eliberatori ai capitalei, în fața sediului Academiei de Științe a Moldovei. Monumentul a fost restaurat la inițiativa șefului statului.

De asemenea, la 24 august va fi prezentat în premieră filmul documentar „Operațiunea Iași - Chișinău. Istoria Moldovei”, realizat sub egida președintelui Dodon.

Pentru finalul zilei, președintele anunță „un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale”.

Fluxul de știri
0