Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cozi infernale la Leușeni: Moldovenii pleacă în număr mare

Abonare
Poliția de Frontieră informează că în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare. La ora actuală în trei puncte de trecere a frontierei s-au format cozi lungi de așteptare.

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. În punctul de trecere a frontierei Leușeni se înregistrează un flux continuu și majorat de călători și mijloace de transport, anunță Secția Relații Publice a Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, la punctul de trecere a frontierei Leușeni - Sputnik Moldova
Politică
Moldovenii așteaptă ore în șir la hotar pentru a intra în țară: Ce promite Andrei Năstase

În jurul a 80 de mașini au format o coloană pe sensul de ieșire din țară. Cei mai mulți dintre cei care pleacă sunt moldovenii ce muncesc peste hotare și acum revin la locul lor de muncă după ce și-au petrecut concediul acasă, în Republica Moldova. Polițiștii de Frontieră anunță că ei muncesc la capacitate maximă, fiind deschise toate pistele de control și o parte din flux este direcționat pe benzile de intrare în țară. Deși este trafic intensiv, media timpului de așteptare nu depășește 30 de minute.

Cozi imense la Palanca, moldovenii vor să profite de ultimele zile de vară

În această dimineață, de la ora 07:00, în punctul de trecere comun Palanca se atestă aglomerație pe direcția ieșire din țară. În acest caz este vorba de numărul mar de moldovenii care profită de ultimele zile ale verii și merg să mai prindă un pic de soare și de apă caldă la mare, în Ucraina. Cele patru autorități de frontieră și vamale din Moldova și Ucraina au întreprins toate măsurile necesare pentru a nu permite formarea rândurilor și creșterea timpului de așteptare. Estimativ acest trafic intensiv se va menține cel mult o oră.

Evitați în punctul de trecere Criva

Circulație îngreunată este și în punctul de trecere Criva, la ieșirea din țară sunt circa 40 de mașini. Poliția de Frontieră le recomandă călătorilor, la traversarea frontierei în regiunea în cauză, să opteze pentru cel mai apropiat punct de trecere Larga-Kelmențî, care activează în regim normal.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 80 081 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 43 191 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 46 101 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 17 553 de traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în Republica Moldova – 8 980 de traversări autovehicule.

Fluxul de știri
0