Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii așteaptă ore în șir la hotar pentru a intra în țară: Ce promite Andrei Năstase

© Photo : Andrei Năstase Ministrul de Interne, Andrei Năstase, la punctul de trecere a frontierei Leușeni
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, la punctul de trecere a frontierei Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
După sute de moldoveni au stat la cozi interminabile la punctele de trecere a frontierei, în special, pe sensul de intrare în țară, ministrul de Interne a venit cu o reacție pe Facebook în care a vorbit despre sabotaj, birocrație, scheme ilicite și capete care vor cădea.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat ieri, seara târziu, că a mers la punctul de trecere a frontierei Leușeni pentru a vedea care este situația și cum sunt tratați moldovenii care au stat ore în șir la coadă ca să intre în țară.

"Am efectuat astăzi o vizită la punctul de trecere a frontierei Leușeni, pentru a mă asigura că toți moldovenii, inclusiv cei aflați în Diasporă, care vin în țară în concediu beneficiază de un tratament exemplar din partea instituțiilor statului și de o procedură rapidă și eficientă de control, atât pe sensul de intrare, cât și de ieșire din țară. Am solicitat Poliției de Frontieră să suplimenteze la maximum numărul de artere de control și numărul de personal, dar și să evalueze funcționalitatea programelor informatice corespunzătoare", a scris el pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Interne a declarat că dacă responsabilii din cadrul punctelor de trecere a frontierei îi vor face pe cetățenii moldoveni să aștepte ore lungi la intrarea în țară, atunci vor urma demiteri.

Flux majorat în punctul de trecere comun Palanca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliția de Frontieră atenționează: Cozi imense la hotar pe sensul intrării în țară - Foto
"Numeroasa noastră Diasporă care susține alte sute de mii de familii rămase acasă, merită să fie respectată și apreciată, nu să aștepte cu orele în punctele de frontieră! În acest sens vom conlucra și cu colegii din România pentru a identifica modalități de a reduce timpii de așteptare pe ambele maluri ale Prutului. Toți cei care vin acasă trebuie să știe că sunt bine veniți. Iar autoritățile publice responsabile trebuie și vor colabora în mod loial pentru eliminarea imposturii, sabotajului, birocrației excesive și a tuturor schemelor ilicite. Vor munci întru binele cetățeanului și nu împotriva lui. Altfel, vor cădea capete...", a conchis Andrei Năstase.

Fluxul de știri
0