Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele țării convoacă o ședință urgentă a Consiliului Suprem de Securitate

© Sputnik / Miroslav RotariCei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful statului a anunțat că în cadrul ședinței se vor discuta riscurile pentru stat aferente revânzării Aeroportul Internațional Chișinău și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat acum câteva minute că va convoca de urgență ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului a declarat că la această ședință va fi analizată informația cu privire la tranzacția efectuată de ”Avia Invest” cu Aeroportul Internațional Chișinău.

”În legătură cu tranzacția anunțată în spațiul public, privind vânzarea efectuată de compania ”Avia Invest”, care conform deciziei criminale a fostei guvernări a preluat Aeroportul Internațional Chișinău, am decis sa convoc de urgentă ședința Consiliului Suprem de Securitate”, a anunțat șeful statului.

Președintele țării a solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii și tuturor instituțiilor statului ”să pregătească informația aferentă acestei tranzacții, prin intermediul căreia compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, inclusiv contrabanda și evadarea din țară a unor criminali, a fost vândută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă companie”.

Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Aeroportul Chișinău, pe mâna dinastiei Rothschild: Detalii despre tranzacție

Șeful statului a anunțat că în cadrul ședinței se vor discuta riscurile pentru stat aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului.

”Organele de drept vor prezenta informația privind investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului unui grup de escroci, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să informeze CSS și societatea despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale, inclusiv pe programul de investiții, efectuate inclusiv din banii colectați de la pasageri”, a declarat Igor Dodon.

Aeroportului Internațional Chișinău a trecut în gestiunea unei companii care aparține cunoscutei dinastii bancare Rothschild. Astfel, compania NR Investments Ltd din insula Guernsey, creată în 2007, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit unui comunicat de presă al companiei străine, acordul a fost încheiat pe data de 19 august între reprezentanții Avia Invest LLC și beneficiarul NR Investments, Nathaniel Rothschild.

Fluxul de știri
0