Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aeroportul Chișinău, pe mâna dinastiei Rothschild: Detalii despre tranzacție

© Sputnik / Miroslav RotariAeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Schimbare de putere: Aeroportul Internațional Chișinău are un nou concesionar

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Aeroportului Internațional Chișinău a trecut în gestiunea unei companii care aparține cunoscutei dinastii bancare Rothschild.

Astfel, compania NR Investments Ltd din insula Guernsey, creată în 2007, a ajuns la un acord cu Avia Invest pentru a achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit unui comunicat de presă al companiei străine, acordul a fost încheiat astăzi, între reprezentanții Avia Invest LLC și beneficiarul NR Investments, Nathaniel Rothschild.

Ulterior, informația a fost confirmată printr-un comunicat, care a fost plasat pe pagina oficială a Aeroportului Internațional Chișinău. Vizita reprezentantului dinastiei Rothschild a fost confirmată mai târziu pa pagina oficială de Facebook a companiei.

”Astăzi cu o vizită oficială la Aeroportul Internaţional din Chişinău a ajuns noul proprietar al companiei "Avia Invest" Nathaniel Philip Victor James Rothschild. El este și concesionarul Aeroportului Internaţional din Chişinău”, informează Instituția printr-un comunicat.

Nathaniel Philip Rothschild este mezinul, dar și singurul fiu al familiei Lordului Jacob Rothschild și al Serenei Mary Dann, nepoata lui Sir James Dann, finansistul și magnatul canadian.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat companiei ”Avia Invest” pe 1 noiembrie 2013 în conformitate cu hotărârea Guvernului Republicii Moldova.

Anterior, Comisia parlamentară de anchetă care analizează modul de organizare și desfășurare a privatizărilor i-a cerut Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să inițieze anchete penale, pentru a verifica cât de legale au fost acțiunile unor funcționari care au pregătit și au semnat acordul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Comisia va evalua conformitatea cu legislația națională a privatizărilor, a contractelor de parteneriat public-privat și a concesiunilor. Membrii comisiei de anchetă au la dispoziție  120 de zile pentru a prezenta un Raport în Parlament cu privire la legalitatea privatizărilor din ultimii ani.

Fluxul de știri
0