Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu, în cazul Aeroportului Chișinău: Guvernul ar vrea, dar nu poate - Video

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova nu poate interveni în niciun fel în cazul Aeroportului Internațional Chișinău. Iată cine trebuie să reîntoarcă statului Aeroportul Chișinău.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Guvernul nu poate opri tranzacția prin care 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău vor fi deținute de una din companiile dinastiei Rothschild. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Maia Sandu după ședința Guvernului.

Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Aeroportul Chișinău, pe mâna dinastiei Rothschild: Detalii despre tranzacție

Sandu spune că „în contractul de concesiune, nu există o clauză care ar permite Guvernului să intervină atunci când un deținător al contractului de concesiune decide să transmită acest contract altei persoane sau companii. Doar Procuratura ar putea face acest lucru, în situația în care se probează că Aeroportul Internațional Chișinău a fost ilegal transmis unei companii deținute de familia Rothschild”, a declarat premierul.

Mai mult, Maia Sandu spune că după adresarea în instanță, Curtea Supremă de Justiție a decis că Acordul de concesionare este unul legal.

„Noi nu putem să contestăm acest acord. A existat o scrisoare a CNA-ului în 2015, dar pe această scrisoare nu se mai poate merge. Contractul a fost declarat legal și, da, noi o să mergem, prin Procuratură, pentru desfacerea contractului. Toată lumea trebuie să fie conștientă că acest proces va dura ani de zile”, a declarat Maia Sandu.

Premierul mai spune că cei care au semnat contractul în numele statului au făcut-o în defavoarea statului, iar prevederile prin care ar fi putut desface acest contract sunt complexe și îngreunează acest proces. Subiectul va fi abordat vineri, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate.  

Fluxul de știri
0