Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Descinderi fără precedent la vamă: SIS, Procuratura și MAI - în acțiune

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorii, ofițerii SISI și MAI desfășoară descinderi simultane la Birourile Vamale Chișinău, Centru și Nr.4, la Filiala CPTP a ÎS „Poşta Moldovei”, precum și Oficiul Poştal Chişinău.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Procurorii desfășoară descinderi simultane la Birourile Vamale Chișinău, Centru și Nr.4, la Filiala CPTP a ÎS „Poşta Moldovei”, precum și Oficiul Poştal Chişinău.

Grupul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii Generale, continuă acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţie în dosarul privind schemele de contrabandă cu diferite produse şi mărfuri: anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic.

Ofițer PCCOCS - Sputnik Moldova
Societate
Descinderi la „Poşta Moldovei” şi Serviciul Vamal

Potrivit Procuraturii Generale, în cadrul acestor acţiuni, procurorii ridică acte confirmative ale exporturilor ilegale prin Aeroportul Internaţional Chişinău; borderourile pentru transportare şi documente de însoţire a coletelor şi banderolelor, expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării; baze de date de evidenţă a exporturolor prin Poşta Moldovei; suporturi tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date (cod bară) acordate conform convenţiei UPU; documentelor de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

”Respectivul dosar penal a fost iniţiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate”, anunță Procuratura Generală.  

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura Capitalei, ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI şi ofiţeri de investigaţie SIS.

Fluxul de știri
0