Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oficial: A fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat în cazul Luncașu

© Sputnik / Miroslav RotariProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a pornit un dosar penal pentru omor intenționat, în cazul morții omului de afaceri Iurie Luncașu.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit un dosar penal pentru omor intenționat, în cazul morții omului de afaceri Iurie Luncașu. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de șeful interimar al PCCOCS, Denis Rotaru. Acesta a declarat că există mai multe versiuni care sunt investigate de grupul de urmărire penală, inclusiv sinuciderea sau determinarea la suicid.

Pistol, foto simbol - Sputnik Moldova
Societate
Cine este Iurie Luncașu, apropiatul lui Plahoniuc care a fost găsit împușcat în cap

Șeful interimar al PCCOCS mai spune că a fost efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală, au fost numite mai multe expertize criminalistice și medico-legale. Rotaru ne-a spus că deocamdată nu ne poate oferi prea multe detalii despre caz, întrucât urmărirea penală se află în fază incipientă.

Amintim, omul de afaceri Iurie Luncașu, despre care se spune că era un om de încredere al fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, s-ar fi împușcat în cap, sâmbătă seara.

Iurie Luncașu era președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri „Interdependența” și deținea acțiuni în mai multe firme de construcții, import de mobilă, producerea și exportul vinului și a produselor de tutungerie.

© Photo : Rise MoldovaIurii Luncașu
Oficial: A fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat în cazul Luncașu - Sputnik Moldova
Iurii Luncașu

Numele acestuia figurează și în tranzacția de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat “Casa albă”, un complex imobiliar din perimetrul străzilor Timiș și Bujorilor din Chișinău, imobile atribuite lui Plahotniuc.

Fluxul de știri
0