Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie bombă: Sunt vizați toți cei care vor candida la alegerile locale

© Photo : Autoritatea Națională de IntegritateAutoritatea Națională de Integritate
Autoritatea Națională de Integritate - Sputnik Moldova
Abonare
Cele 60 de mii de persoane care vor deveni funcționari publici după alegerile din 20 octombrie nu vor mai prezenta certificate de integritate. Iată decizia Autorității Naționale de Integritate.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Autoritatea Națională pentru Integritate a decis să sisteze eliberarea certificatelor de integritate pentru persoanele fizice care intenționează să candideze pentru ocuparea funcțiilor publice eligibile.

Lilian Chișcă - Sputnik Moldova
60 de mii de candidați, la alegerile locale: Cine va elibera certificatele de integritate?

Mai mult, ANI anunță că persoanele fizice se vor putea înscrie într-un scrutin electoral după ce își vor asuma „propria răspundere privind inexistența restricțiilor legale/judecătorești de a candida sau ocupa funcții publice, inexistența actelor de constatare rămase definitive referitoare la regimul declarării averilor și intereselor personale, la stările de incompatibilitate și la confiscarea averii nejustificate”, explică ANI într-un comunicat de presă.

Totuși, certificatul de integritate va fi eliberat în continuare, la solicitarea angajatorului, în cazul persoanelor care se angajează prin concurs într-o instituție publică.

Potrivit estimărilor Autorității Naționale de Integritate, la alegerile locale din 20 octombrie urmau să fie eliberate în jur de 60 de mii de certificate de integritate.

Modificările au intrat în vigoare pe 17 august curent.

Fluxul de știri
0