Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou val de căldură va cuprinde Moldova: Termometrele vor arăta la umbră 35 de grade

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
În intervalul 20-26 august, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 de grade Celsius la umbră.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în după-amiaza zilei de luni cod galben de vreme caniculară pe întreg teritoriul țării.

Avertizarea meteorologică va intra în vigoare pe data de 20 august și va fi valabilă până la începutul săptămânii viitoare. Astfel, în intervalul 20-26 august, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 de grade Celsius.

People cool down by placing their heads under running water from a fountain in Moscow. - Sputnik Moldova
În august 70 de grade în Moldova: Unde și când

Potrivit Legii securității și sănătății în muncă, angajatorii sunt obligați, în perioadele caniculare, să întreprindă acțiunile necesare pentru protecția securității și sănătății lucrătorilor, inclusiv pentru prevenirea riscurilor profesionale.

În vederea prevenirii riscurilor termice, condiționate de vremea caniculară, se impune realizarea unui șir de acțiuni. Printre acestea se înscrie revizuirea și modificarea regimului de muncă, care presupune:

  • reducerea intensității și ritmului activităților fizice;
  • asigurarea ventilației la locurile de muncă;
  • alternarea efortului dinamic cu cel static;
  • reducerea duratei timpului de muncă a lucrătorului, care desfășoară activitate sub acțiunea directă a razelor solare;
  • organizarea pauzelor de recreare, alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite;
  • activități de adaptare a condițiilor de muncă la un mediu favorabil în orele de maximă temperatură.

În această perioadă, pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor expuși la riscurile termice, este necesară dotarea acestora cu echipament de protecție adecvat (protejarea capului, corpului); apă potabilă, de la 2 la 4 litri pentru fiecare persoană pe durata unui schimb de muncă; spații umbrite sau încăperi cu temperaturi confortabile pentru restabilirea balanței termice; trusă medicală; asistență medicală după caz; mijloace de comunicație.

Fluxul de știri
0