Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: Noi reguli la importul fructelor și legumelor - detalii

© AFP 2024 / Andrej IsakovicPiață
Piață - Sputnik Moldova
Abonare
Noile reguli se extind asupra unor astfel de fructe precum curmalele, smochinele, ananasul, avocado, guava, mango, mangustan și altele.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik.  Noile reguli de transportare în bagaje a fructelor, legumelor și florilor peste frontiera Rusiei au intrat în vigoare începând cu data de 19 august, informează „Rossiskaia gazeta”.

Potrivit noilor reguli, la traversarea frontierei Rusiei (la intrare sau ieșire), este permisă transportarea în bagaj, inclusiv a celui de mână, a cel mult cinci kilograme de fructe și legume, precum și a cel mult trei buchete de flori.

Fructe legume strada - Sputnik Moldova
Moldova ar putea pierde o piață imensă de desfacere a fructelor și legumelor

Pentru trecerea unor cantități mai mari, la frontieră va fi necesară prezentarea unui certificat fitosanitar. În lipsa acestuia, mărfurile vor fi întoarse înapoi sau distruse, din contul proprietarului.

Aceste reguli se extind asupra unor astfel de fructe precum curmalele, smochinele, ananasul, avocado, guava, mango, mangustan, dar și a vișinelor, cireșelor, piersicilor, prunelor și citricelor.

În afară de aceasta, sub incidența restricției au căzut leguminoasele și nucile, dar și următoarele legume: roșii, diverse soiuri de varză, morcov, napi, ridiche de tomnă, castraveți, diverși bulbi, tuberculi.

Restricțiile sunt valabile pentru toate tipurile de transport.

Fluxul de știri
0