Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

20 mii de apeluri înregistrate în weekend la Serviciul 112: Iată ce solicitau moldovenii

© Sputnik / OsmatescoAna Carpovici
Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Abonare
În zilele de weekend, operatorii Serviciului 112 sunt mult mai solicitați decât în zilele obișnuite.
20 mii de apeluri înregistrate în weekend la Serviciul 112: Iată ce solicitau moldovenii

Pe 17 și 18 august, Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 a înregistrat aproximativ 20 de mii de apeluri.

Potrivit specialistului în relații publice la Serviciul 112 Ana Carpovici, aproximativ 60 la sută dintre apeluri au fost nejustificate sau non-urgente. Astfel, operatorii au preluat aproximativ opt mii de apeluri în care oamenii au solicitat ajutor în situații reale de risc.

"Cele mai multe apeluri au fost transferate către Ambulanță. Pe locul doi a fost solicitarea ajutorului Poliției în urma accidentelor rutiere, bătăilor și conflictelor între persoane sau grupuri, iar pe locul trei solicitarea pompierilor", a spus Ana Carpovici.

Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Îngrozitor: Zilnic, la serviciul 112 sunt făcute patru apeluri ce anunță cazuri de suicid

În același timp, specialistul a îndemnat oamenii să apeleze la Serviciul 112 numai în cazuri de urgență, întrucât apelurile false, abuzive sau non urgente diminuează eficiența operatorului.

"Aceste apeluri ocupă linia telefonică și de multe ori din cauza acestor apeluri au de suferit persoanele care cu adevărat au nevoie de ajutor", a subliniat Ana Carpovici.

Serviciul Național Unic de Urgență 112 a fost lansat în Republica Moldova de mai bine de un an. În acest timp au fost făcute aproape patru milioane de apeluri în care oamenii au solicitat ajutorul pompierilor, salvatorilor, polițiștilor sau a medicilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0