Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pasiunea inedită a unui moldovean stabilit în Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariDenis Belecciu
Denis Belecciu - Sputnik Moldova
Abonare
De mai bine de nouă ani Denis Belecciu este stabilit cu traiul în Federația Rusă. Tânărul a devenit un adevărat promotor al culturii moldovenești grație activității pe care o desfășoară peste hotarele țării.
Pasiunea inedită a unui moldovean stabilit în Rusia

Denis Belecciu este îndrăgostit de muzică. Moldoveanului i-a reușit însă să-și transforme talentul și pasiunea într-o "afacere". Tânărul este bine cunoscut în rândul diasporei moldovenești din Rusia grație pieselor pe care le interpretează la nunți, cumetrii, ceremonii, dar și la diverse festivaluri naționale și internaționale.

Tânărul spune că melodiile moldovenești interpretate peste hotare au o valoare sentimentală și un farmec aparte. Acestea alină durerea, dorul de vatră, dar și promovează cultura țării noastre în străinătate.

"Creația mea este pentru moldovenii stabiliți acolo. Muzica îi unește și devine o alinare pentru ei", a spus moldoveanul.

În anul 2018, Denis Belecciu a participat la Festivalul Internațional "Două inimi gemene", devenind Laureat al Premiului Familiei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0