Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opinia expertului: De ce Federația Rusă își majorează rezervele de aur

© Sputnik / Виталий Безруких / Accesați arhiva multimediaProcesul de turnare a unciei de aur
Procesul de turnare a unciei de aur - Sputnik Moldova
Abonare
Volumul rezervelor internaționale în aur ale Rusiei îl va depăși în curând pe cel al Arabiei Saudite, prognozează experții.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Rusia ajunge din urmă Arabia Saudită în ceea ce privește volumul rezervelor internaționale, își sporește “airbag-ul” din cauza sancțiunilor antirusești, consideră șeful direcției analitice a administrației băncii ruse BKF, Maxim Osadcii, citat de RIA Novosti.

Kremlin - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia: Trei organizații sunt acuzate de tentativă de radicalizare a protestelor din țară

Duminică, agenția Bloomberg a publicat un material în care susține că rezervele de aur ale Rusiei în perioada următoare ar putea să depășească rezervele Arabiei Saudite. În acest fel, Rusia va ocupa locul patru în lume în ceea ce privește rezerve valutare în aur, după China, Japonia și Elveția.

Expertul menționează că după un minim local de 350,5 miliarde de dolari, atins pe 17 aprilie 2015, rezervele internaționale ale Rusiei au crescut relativ stabil și au ajuns pe 2 august 2019 la 516,8 miliarde de dolari. Totodată, rezervele internaționale ale Arabiei Saudite s-au diminuat cu 0,7 trilioane de dolari în aprilie 2015, până la 0,5 trilioane dolari în iunie 2019.

“Rezervele Rusiei și cele ale Arabiei Saudite se deosebesc radical: cota aurului în rezervele Rusiei reprezintă 18,1 la sută, la sfârșitul anului 2018, în timp ce în rezervele Arabiei Saudite - doar 0,08 la sută (conform datelor de la sfârșitul lunii iunie 2019). Această diferență în comportamentul investițional este legată în primul rând de sancțiuni – Rusia și-a redus investițiile în hârtiile de valoare ale SUA în favoarea aurului și altor valute, în special yuan”, a menționat Osadcii.

Fluxul de știri
0