Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Portugalia: Atenționarea autorităților - pericol major în următoarele zile

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaPortugalia, Lisabona
Portugalia, Lisabona - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea extremă continuă să țină în șah autoritățile din mai multe țări europene. Moldovenii din Portugalia trebuie să țină cont de riscurile majore anunțate în mai multe regiuni ale țării.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Portugalia se confruntă iarăși cu un val de căldură extremă. Astfel, moldovenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în această țară trebuie să fie deosebit de prudenți în următoarele zile.

Arșiță, havuz - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu vremea în weekend: Prognoza meteo pentru următoarele zile

Institutul local pentru Mare și Atmosferă (IPMA) a anunțat că, pe fondul temperaturilor ridicate în perioada 17 - 20 august 2019, există risc maxim de declanșare a incendiilor de vegetație pentru districtele Bragança, Viseu, Guarda, Castelo Branco, Santarem, Portalegre, Faro, precum și pentru zonele adiacente acestor districte.

Amintim că mai multe țări europene, inclusiv din nordul continentului, s-au confruntat în această vară cu episoade de căldură extremă. În țări precum Franța, Germania, Olanda, Belgia, Elveția, Marea Britanie, au fost înregistrate recorduri istorice de temperatură.

Nici prognoza meteo pentru țara noastră nu este prea optimistă. După câteva zile cu temperaturi ceva mai confortabile, începând cu săptămâna viitoare vom avea iarăși temperaturi caniculare. Valorile termice maxime vor atinge 33..35 de grade Celsius. Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben de secetă hidrologică.

Fluxul de știri
0