Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu vremea în weekend: Prognoza meteo pentru următoarele zile

© Sputnik / Miroslav RotariArșiță, havuz
Arșiță, havuz - Sputnik Moldova
Abonare
Vara este aproape pe sfârșite și oamenii se grăbesc să profite de zilele frumoase care au mai rămas – meteorologii au anunțat cum va fi vremea în weekend.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Vara nu dă deocamdată semne că ar vrea să plece. După câteva zile ceva mai răcoroase, temperaturile vor fi iarăși în creștere.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă se vor înregistra  valori termice maxime de 26..28 de grade Celsius.  Noaptea însă temperaturile vor coborî considerabil, până la valori de 10..12 grade.

Фонтан в сквере театра оперы и балета - Sputnik Moldova
Chișinăul se încinge la maximum vara, iar datele meteo oficiale nu reflectă realitatea

Mâine va fi și mai cald – temperaturile vor oscila între 28 și 30 de grade Celsius. În următoarea perioadă nu sunt prevăzute precipitații.

Temperaturile vor continua să crească și săptămâna viitoare astfel că se va ajunge la valori caniculare de 33..35 de grade Celsius.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de secetă hidrologică, până în data de 20 august.

Astfel, în legătură cu lipsa precipitațiilor, în râurile și lacurile de acumulare din țară se menține fenomenului de Secetă Hidrologică.

Autoritățile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Fluxul de știri
0