Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă pe plajele din Odesa – apa mării s-a înnegrit: Moldovenii trebuie să fie precauți

© Facebook / Denis ShatsiloPlaja ”Arcadia”, Odesa
Plaja ”Arcadia”, Odesa - Sputnik Moldova
Abonare
Marea Neagră s-a... înnegrit. Pe lângă faptul că apa nu corespunde normelor bio-sanitare, plajele din Odesa, Ucraina, comportă și un alt pericol.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Litoralul Mării Negre de la Odesa a devenit demult un loc de odihnă preferat de moldoveni. Cei care vor pleca la mare în aceste ultime zile de vară trebuie să țină cont însă de faptul pe țărmul din Odesa pericolele îi pasc la fiecare pas.

Amintim că în iulie curent pe plajele din oraș s-a atestat o invazie de șerpi, iar timp de mai multe zile cei care se scăldau în apele mării riscau să fie mușcați de pești ”stingrays”, numiți și pisică de mare, care sunt foarte periculoși pentru om.

Города мира. Одесса - Sputnik Moldova
Societate
Pericol mare pe plajele din Odesa: Iată ce riscuri vă pasc

La începutul lunii august, specialiștii au constatat că apa mării în preajma mai multor plaje din Odesa nu corespunde normelor sanitare. Astfel, probele luate pe 6 august la plajele 10, 13, 16 stația ”Bolișoi Fontan”, ”Arcdia”, ”Otrada”, au arătat că scăldatul acolo este periculos pentru sănătatea oamenilor.

Iar acum a apărut un nou pericol: la plaja ”Luzanovka” apa se aseamănă cu gudronul. Medicii sanitari încearcă să afle de ce s-a ”înnegrit” Marea Neagră. Este luată în calcul ipoteza deversării în mare a deșeurilor de la o întreprindere aflată în preajmă. Turiștii continuă însă să se scalde în apa tulbure, fără a conștientiza la ce riscuri s-ar putea expune.

Plaja ”Luzanovka” este una dintre cele mai noi dar și mai mari din Odesa. Ea se întinde pe o lungime de 1,4 kilometri. Totodată, aceasta este una dintre puținele plaje naturale ale orașului, în centru majoritatea fiind artificiale. Aflându-se mai departe de centrul orașului și datorită curenților de apă, de regulă marea aici este mult mai curată.

Fluxul de știri
0