Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol mare pe plajele din Odesa: Iată ce riscuri vă pasc

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Одесса
Города мира. Одесса - Sputnik Moldova
Abonare
În apele din zona plajelor din Odesa a apărut o specie de pești ”stingrays”, sau pisica de mare, a cărei înțepătură poate fi periculoasă pentru sănătatea omului.

CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Litoralul Mării Negre de la Odesa a devenit demult un loc de odihnă preferat de moldoveni care vin aici, fie doar și pentru câteva zile, pentru scăpa de caniculă și a se bucura de soare și de aerul de mare.   

Mediile de informare din Odesa au comunicat că în apropierea plajelor din oraș a fost observată o specie de pești ”stingrays”, numită și pisică de mare, care sunt foarte periculoși pentru om. Peștii neobișnuiți au fost depistați în dimineața de 1 iulie, pe plaja „Delfin” din Odesa. Fotografiile postate pe internet au provocat panică printre cei care se odihneau, multora dintre ei fiindu-le frică să intre în mare.

Девушка - Sputnik Moldova
Societate
Ce riști dacă mergi să te odihnești la una dintre cele mai ieftine stațiuni – Zatoka

La apropierea omului, pisicile de mare iau o poziție de expectativă și pot să-l înțepe dureros pe înotător, deoarece are coada lungă, îngustă, cu un spin otrăvitor la capăt.

Amatorii de înot îndelungat în apele Mării Negre trebuie să se uite atent sub picioare, ca să nu calce cumva pe un astfel de „agresor”. Acesta nu atacă niciodată primul, însă dacă este deranjat de om ar putea să-și pună în aplicare spinii veninoși.

„Nu este recomandat scăldatul în timpul nopții: prin întuneric pisică de mare rămâne neobservată, anunță serviciile medicale de profil ale regiunii Odesa într-un comunicat.

Medicii recomandă ca, în cazul în care ați fost înțepat, să chemați imediat ambulanța sau să vă adresați la un punct medical. Este necesar să fie extrase din rană rămășițele spinului, iar locul înțepăturii trebuie prelucrat cu apă oxigenată. Durerea provocată de înțepătură este simțită deosebit de acut peste o jumătate de oră. Aceasta poate deveni atât de puternică, încât omul își pierde cunoștința.

Fluxul de știri
0