Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Democrații turbă, Candu amenință isteric: Replica dură a lui Slusari

© Sputnik / Miroslav Rotari Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip
 Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul ACUM Alexandr Slusari, care este și președintele Comisiei de Anchetă pentru Elucidarea Tuturor Circumstanțelor Devalizării Sistemului Bancar din Republica Moldova, a venit cu o replică dură împotriva PDM și a lui Andrian Candu, după ce ultimul a anunțat că îl va acționa în judecată.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik, Sergiu Praporșcic. "De ce turbă democrații? De ce Candu, în mod isteric, mă amenință cu judecată ?", așa își începe Slusari textul prin care i-a răspuns pe Facebook lui Candu după ce acela a anunțat că îl va acționa în judecată.

  • Andrian Candu: Și premierul Maia Sandu trebuie să răspundă în dosarul miliardului furat>>>

Și tot Slusari răspunde: democrații turbă și Candu amenință isteric din frică și disperare.

"Răspunsul este unu foarte simplu. Frică și disperare! Aceste două sentimente îi domină pe mulți democrați și, în primul rând, pe finul (lui-n.n.) Al Capone din Grozești. Înseamnă că Comisia de anchetă pe furtul merge pe linia corectă", constată Slusari.  

"Acum cei care s-au deprins să rezolve toate problemele țări de sub masă nu pot înțelege altă paradigmă în cadrul Comisiei noastre de anchetă, care activează public, a făcut peste 80 de demersuri, a audiat deja 23 de persoane, colaborează cu serviciile speciale din SUA și cu oameni, care mulți ani au tăcut. Noi lucrăm pentru societate, care este în drept să cunoască adevărul despre politicienii, care în perioada 2011-2015 s-au implicat și au admis devalizarea sistemului bancar și mai apoi cu cinism cras au impus tot pe oamenii furați să achite acest furt în suma dublă", a mai afirmat Slusari.

El îi acuză pe candu că a participat în 2011 la o tranzacție secretă, care ar fi dus la delapidarea a 13,5 miliarde de lei din sistemul bancar.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Politică
Cine a furat băncile din Moldova: Parlamentul va da răspuns pe data de 10 octombrie

"Dl. Candu a crezut că noi trecem cu vedere faptul participării lui în tranzacția secretă în 2011 cu multiple active financiar-bancare, care dânsul a semnat-o, având statut de deputat și având interdicția de a ocupa orice altă funcție. Dânsul a sperat că Comisia nu va observa insistența lui de a promova ideea acordării garanțiilor de stat pentru cele trei bănci, furate în plina zi sub nasul guvernării. El vorbea de filtre, care nu există, pentru repartizarea banilor statului și a "uitat" de administrația specială de stat la acele bănci. Rezultat? Minimum 13,5 miliarde lei au fost sustrași din cele trei bănci în 2 săptămâni după acordarea garanțiilor", a afirmat Slusari.

În final, Alexandr Slusari anunță că toate lucrurile pe care le va documenta Comisia de Anchetă a Parlamentului pentru Elucidarea Tuturor Circumstanțelor vor fi expediate imediat organelor de anchetă.

Fluxul de știri
0