Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor crește tarifele la energie și gaz? Ce răspunde ANRE

© Sputnikденьги
деньги  - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vine cu un anunț important legat de tarifele pentru consumatorii finali la gazele naturale și energia electrică.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că toate informațiile care apar acum în spațiul public cu referire la eventualele majorări de tarife la gazele naturale și energia electrică sunt un fals.

În opinia ANRE, lansarea unor astfel de știri au ca scop inducerea în eroare a consumatorului.

”ANRE nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife”, anunță instituția.

Potrivit Prognozei inflației pe termen mediu prezentată săptămâna trecută de Banca Națională a Moldovei (BNM), rata anuală a inflației va spori până la finele anului în curs.

”Sporirea ratei anuale a inflației până la sfârșitul anului 2019 se va datora tuturor componentelor indicelui prețului de consum, în special prețurilor la produsele alimentare, inflației de bază și prețurilor la produsele reglementate, totodată fiind susținută și de o cerere agregată pro-inflaționistă până în a doua jumătate a anului în curs”, se menționează în Raportul BNM.

bani - Sputnik Moldova
Prețurile din Moldova au golit buzunarele moldovenilor

Potrivit specialiștilor de la BNM, ritmul anual de creștere a prețurilor la produsele reglementate va spori semnificativ pe întreaga perioadă de prognoză, 2019-2020, doar cu excepția trimestrului patru a anului viitor.

Ritmul anual de creștere a prețurilor la produsele alimentare va spori până la sfârșitul acestui an, după care va descrește pe parcursul anului viitor.

Totodată, ritmul anual de creștere a prețurilor la combustibil va avea o traiectorie descendentă până la sfârșitul acestui an, după care va spori neesențial la începutul anului viitor și își va menține o traiectorie relativ constantă până spre finele lui 2020.

Fluxul de știri
0