Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Apărării i-a dăruit un pistol „TT” lui Vlad Plahotniuc

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Войку
Павел Войку - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Pavel Voicu a divulgat „o practică ce depășește toate limitele”: Ministerul Apărării a dăruit zeci de arme unor persoane care n-au nicio atribuție la dezvoltarea Armatei Naționale.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al PDM, a primit în dar un pistol de marca „TT” de la Ministerul Apărării, în baza unui ordin semnat de ministrul Eugen Sturza, apropiat al partidului, care s-a aflat în funcție în perioada octombrie 2017 - 8 iunie 2019.

Arme și muniție, depistate în PTF comun Palanca - Sputnik Moldova
Moldovenii și armele: În ce zile ale săptămânii și la ce ore le vine să apese pe trăgaci

Faptul a fost dezvăluit de ministrul Apărării, Pavel Voicu, într-un briefing susținut joi, 15 august.

De la Proclamarea Independenței până în iunie 2019, prin ordine ale miniștrilor, Ministerul Apărării a dăruit 77 de arme unor persoane, a precizat Pavel Voicu.

Până în anul 2015 au fost dăruite doar 20 de arme „unor persoane cărora nu ai ce să le reproșezi”, a spus Pavel Voicu. După 2015 au fost dăruite restul celorlalte 57 de arme, inclusiv câte 2-3 arme de persoană, unor oameni fără merite în fața Armatei Naționale și a statului, potrivit ministrului.

Pavel Voicu a declarat că această practică abuzivă de a dărui arme a început pe vremea aflării liberalului Anatol Șalaru la conducerea Ministerului Apărării. Șalaru a ocupat această funcție în perioada 30 iulie 2015 - 27 decembrie 2016.

Vom reveni cu alte detalii.       

Fluxul de știri
0