Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Femei goale pe pereți: Iată ce se întâmplă în cazărmile Armatei Naționale

Abonare
Situația în care se află cazărmile din Republica Moldova este una dezastruoasă. Situația l-a nemulțumit pe ministrul Apărării, Pavel Voicu.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că este dezamăgit de ceea ce a găsit în urma unei vizite inopinate în unitățile militare.  

”Ierburi și copaci care creșteau pe pereți. Tehnica militară și tunurile erau într-o stare de delăsare totală, supusă coroziunii”, a declarat ministru.

Павел Войку - Sputnik Moldova
Politică
Ministerul Apărării i-a dăruit un pistol „TT” lui Vlad Plahotniuc

Pavel Voicu mai spune că în cazărmile militarilor era o dezordine totală, „pe pereți la militari - femei goale, hainele se usucă la geam”.

Ministrul a declarat că și nivelul de pregătire al militarilor lasă de dorit. Acesta a rămas stupefiat să constate că în rândul tinerilor înrolați în armată sunt și dintre cei care nu deosebesc automatul de pistol.

”Tinerii care se înrolează în armată nu cunosc lucruri elementare, la fel ca și militarii în termen. Nu știu culorile drapelului, stema, nu știu o strofă din Imnul de Stat. Nu știu cine este conducerea statului, nu deosebesc gradele militare”, a specificat Voicu.

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a dat ordin șefului Marelui Stat Major, generalul de brigadă Igor Gorgan, să întocmească un plan de lichidare a tuturor neajunsurilor depistate.

Termenul serviciului militar obligatoriu în Moldova este de 12 luni, iar pentru militarii care îndeplinesc serviciul militar cu termen redus – 3 luni.

Fluxul de știri
0