Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vine sau nu procurorul: Mâine este convocată ședința extraordinară a Parlamentului

© Sputnik / Evghenii PanasencoParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Vine sau nu procurorul general interimar în Parlament - președintele Dodon a anunțat că joi va fi convocată ședința extraordinară a Legislativului.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că mâne va fi convocată ședința extraordinară a Parlamentului la care ar urma să vină procurorul general interimar.

Șeful statului a dat însă un răspuns evaziv la întrebarea dacă va ajunge totuși procurorul în Legislativ.

"Vom vedea, va veni mâine procurorul general în Parlament sau nu. Eu am răspunsul la această întrebare, dar nu vi-l dau acum", a declarat Dodon.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a înaintat anterior un demers Biroului permanent privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în perioada 12-16 august.

Parlament  - Sputnik Moldova
Politică
În Parlament sunt reluate discuțiile cu privire la anularea imunității parlamentare

Cererea de convocare a sesiunii extraordinare a fost depusă în temeiul articolului 67 din Constituție și a articolului 37 din Regulamentul Parlamentului, anunță Serviciul de presă al Parlamentului.

Procurorul general interimar al țării, Dumitru Robu, ar urma să vină în forul legislativ  la una dintre ședințele extraordinare ale Parlamentului pentru a solicita ridicarea imunității parlamentare a unor deputați. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, într-o intervenție telefonică pentru emisiunea ”Sputnik Matinal”.

Ministrul susține că solicitarea de retragere a imunității va fi făcută în dosarul intentat de Procuratură pentru uzurparea puterii în stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0