Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educației: Câți studenți au fost înmatriculați „la buget” în 2019

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaStudenți, ore, universitate - Imagine simbol
Studenți, ore, universitate - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai solicitate specialități în 2019 sunt - dreptul, business și administrare, finanțe, design, tehnologii informaționale și comunicaționale, medicină și stomatologie.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. La studii de licență cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 3913 studenți - ceea ce reprezintă 80 la sută din numărul total al locurilor oferite.

Elev - Sputnik Moldova
Societate
Ce se va întâmpla cu școlile din sate: Răspunsul oferit de Ministerul Educației

Potrivit Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, la studii de masterat au fost înmatriculați 2825 de tineri - aproximativ 98 la sută din plan, iar 51 de locuri bugetare rămân încă vacante.

La moment, doar Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” a încheiat procesul de înmatriculare. 

Celelalte instituții de învățâmânt superior vor organiza sesiuni suplimentare de admitere care vor dura până pe 30 august.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în sesiunea 2019, înmatricularea la studii superioare de licență s-a organizat la 169 de specialități, oferta fiind de 4906 locuri bugetare. 

La Ciclul II Master au fost disponibile 2876 de locuri finanțate din bugetul de stat, în 17 instituții de învățământ de stat și opt instituții private.

Fluxul de știri
0