Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lucrările de renovare a Parcului Alunelul sunt în toi: Curând, va fi de nerecunoscut

Abonare
Lucrările de reconstrucție a parcului „Alunelul” din cartierul Sculeni din Chișinău sunt în toi. După mai bine de zeci de ani Parcul „Alunelul” va căpăta un nou aspect. Lucrările de renovare au început pe 20 iunie curent și se vor desfășura în două etape.

Proiectul de modernizare a Parcului „Alunelul” prevede reconstrucția și extinderea aleilor pietonale, renovarea iluminatului public și a celui decorativ, amenajarea zonelor verzi, reabilitarea scenei în aer liber, destinată pentru evenimente culturale, precum și construcția unui stadion de minifotbal și a WC-ului public. De asemenea, pentru a reda un aspect modern parcului, va fi instalat și un arbore fotovoltaic.

Astfel, prima etapă pentru reconstrucția Parcului „Alunelul” va dura până la mijlocul lunii august și se referă la lucrări de infrastructură, precum amenajarea aleilor zonei de odihnă și pistelor pentru bicicliști. Conform proiectului, aleile principale vor fi pavate, iar celelalte vor fi asfaltate.

Ce cred moldovenii despre primii arbori solari din Capitală? - Sputnik Moldova
Video
Ce cred moldovenii despre primii arbori solari, instalați în Capitală?

De asemenea, la intrarea în parc vor fi instalate borduri noi, iar pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură pentru persoanele care practică sportul și pentru bicicliști.

La etapa a II-a de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, mobilierul urban, iar la final este planificată amenajarea scenei pentru concerte. Totodată, în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul” este de 4, 6 milioane de lei.

De menționat că, Parcul „Alunelul" are o suprafață de 6,72 ha și a fost construit în anii '60 ai secolului trecut.

Fluxul de știri
0